Joan Ferrer

12/12/2020
  • Joan Ferrer

  • Cuques al sostre

  • Joan Ferrer Gasol, nascut a Berga el 1937, és un referent a la Catalunya central. Deixeble del pintor Josep Maria de Martín, va formar part del cercle d’amics del mestre, amb els també pintors Josep M. Garcia-Llort i Albert Ràfols Casamada, escriptors com Gabriel Ferrater i, sobretot, Nèstor Luján, i crítics d’art com Josep M. Cadena, M. Lluïsa Borràs i Joan Perucho.

    La seva pintura és personal i íntima, combina contemporaneïtat i tradició entre l’art de les primeres avantguardes i les darreres expressions artístiques d’avui. Innova dins de formes provinents de la renovació de conceptes sorgits del cubisme i que tendeixen cap a una abstracció figurativa. Pren elements o recursos procedents de l’art de tots els temps i els trasllada al seu terreny, a un llenguatge de poètica, de llum, d’ombra, de composició i textura.

    Joan Ferrer ha destacat per la dimensió pedagògica, avalada per la necessitat de divulgar els seus coneixements i acostar el gran públic a l’art. Mestre de pintors, ha fundat nombrosos tallers i escoles de pintura, com l’Escola d’Art i Disseny del Berguedà o el Grup de Pintors Verdaguer 7. Joan Ferrer ha estat un dinamitzador cultural de la societat berguedana, atent al present, sempre reivindicatiu i compromès amb la terra que tant estima.

    https://socjoanferrer.cat

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.